Blockflöjt

Blockflöjten är ett gammalt instrument som levde sin höjdpunktstid under barocken, från 1600-talet till 1700-talet. Nu för tiden är det möjligt att spela all slags musik på blockflöjt: gammalt och nytt, klassisk musik samt popmusik – ensam och tillsammans. Instrumentet finns i flera storlekar. Studierna börjar som oftast med sopranblockflöjten, men när förmågan utvecklas och fingrarna växer kan du flytta över till altblockflöjten, tenorblockflöjten eller till och med basblockflöjten. De största blockflöjterna kan vara även 2-3 meter långa! Blockflöjterna är gjorda av trä men du kan börja ditt hobby med blockflöjten som är tillverkad i plast. Instrumentet är inte dyrt att skaffa och det är också lätt att bära med sig. Du kan börja med blockflöjtstudierna kring 6-års åldern. Att spela blockflöjt är en genväg till musikens värld eftersom att frambringandet av sounden går lätt så enkelt.